Even Relaxen
Image default
Eten

Hoe maak je van je dagelijkse lunch iets bijzonders?

Veel van ons zien de dagelijkse lunch als een minder belangrijke maaltijd. De lunch zit vaak gepropt tussen werkzaamheden op het werk of thuis. Terwijl we in het weekend vaak wel de tijd nemen voor een goede lunch met lekker eten. Waarom zou je dat niet gedurende de week doen? Met wat kleine veranderingen maak je van de alledaagse lunch iets bijzonders. Waar gaat jouw smaak naar uit?

Hoe draagt een bijzondere lunch positief bij aan je dagelijkse routine?

Waarom is het rustig lunchen en er iets bijzonders van maken van belang vraag je je misschien af? Een verandering in je dagelijkse routine, bijvoorbeeld de lunch, voegt verfrissing toe aan je routine. Hierdoor heb je waarschijnlijk veel meer motivatie, energie, creativiteit of productiviteit. Daarbij is variatie in je dagelijkse menu altijd lekker! Hierdoor wordt de lunch interessant en nieuw. Eet smakelijk!

Hoe maak ik iets bijzonders van de lunch?

Er zijn veel manieren om van de standaard lunch een gezellig en bijzonder moment te maken. We zetten een aantal leuke manieren op een rijtje. Waar kies jij voor?

Kleine veranderingen, grote verschillen

De meeste van ons hebben een aantal standaard lunch recepten. Voornamelijk omdat we weten dat we het lusten, we het lekker vinden of omdat we het standaard in huis hebben. Maar ook al zijn we de routine dieren die we zijn, afwisseling brengt iets nieuws op tafel. Je hoeft niet ineens je vertrouwde boterham met kaas de deur uit te doen, maar probeer er iets aan toe te voegen. Maak bijvoorbeeld een lekkere sandwich. Of wissel je dagelijkse appel voor een bakje bosbessen. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Als de basis blijft zoals het altijd is, dan is de kans groot dat je het nog steeds lekker vindt! Natuurlijk kies je voor dingen die je lekker vindt. Maar dat is ook het voordeel: alles kan, niets is te gek. Tip: probeer eens wat variaties uit in het weekend. Dan heb je vaak meer tijd. En vind je het niet lekker? Dan probeer je de volgende keer iets nieuws.

Shared dining tijdens de lunch?

Shared dining is een echte trend die uitermate geschikt is voor families en vrienden. Maar ook met collega’s kan shared dining enorm leuk zijn. Zoals de naam doet vermoeden geniet je tijdens een shared dining maaltijd samen van het eten. Er zijn veel verschillende kleine gerechtjes waardoor je verschillende gerechten probeert. Daarbij is het enorm gezellig om samen te delen en te genieten van al het lekkers op tafel. Dus heb je iets meer tijd voor de lunch en hou je van goed gezelschap en lekker eten? Probeer dan eens een shared dining lunch.

Ga uit je comfortzone

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar het is leuk om nieuwe dingen te proberen. Je kunt ook klein beginnen, Rome was ook niet in één dag gebouwd! Er is tegenwoordig zoveel te verkrijgen om te genieten van gezonde en vooral lekkere recepten. Probeer af en toe eens een paar nieuwe ingrediënten of recepten om de lunch specialer te maken. Of wissel je standaard go-to fruit eens voor een andere vrucht. Alles mag en alle kleine beetjes maken verschil!