Even Relaxen
Image default
Eten

Koffie kan ongezond voor je zijn

Is koffie gezond? Het is een vraag die veel mensen zichzelf afvragen. Echter is de vraag niet zo zwart wit als je denkt. De een beweert dat koffie ongezond is vanwege de cafeïne gehaltes, de ander beweert dat koffie juist gezond is, het staat immers in de schijf van vijf. In deze blog wordt er nader toegelicht waarom koffie zowel gezond als ongezond kan en zijn wat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid koffie per dag is.

Deze vormen van koffie zijn ongezond Koffie is pas ongezond als het gaat over ongefilterde koffie. Ongefilterde koffie bevat namelijk de twee vatachtige stoffen cafestol en kahweol. Cafestol en kahweol verhoogt het LDL-cholesterol dat aan de binnenkant van je bloedvaten blijft plakken. Dit verhoogt het risico op beroertes en hart en vaat ziektes met ongeveer 10%.

Deze vormen van koffie zijn gezond

Je leest het goed. Koffie kan gezond zijn. Ontdoe jezelf daarom nog even niet van je koffie abonnement en al je Nespresso cups. Koffie (zonder suiker) staat zoals de inleiding al vertelde op de schijf van vijf. Het voorziet het lichaam net als andere dranken van vocht. Het drinken van 2 tot 4 koppen koffie per dag hangt bovendien samen met verlagen van het risico van cardiovasculaire ziektes met 10%. Daarnaast verlaagt het drinken van 2 tot 4 koppen koffie het risico op diabetes type 2 met 30%. Genoeg reden om een paar koppen koffie per dag te drinken dus.

Dagelijks aanbevolen hoeveelheid koffie

Het voedingscentrum raadt maximaal 5 kopjes koffie per dag aan. In dit geval moeten de koffiekopjes een inhoud hebben van maximaal 125 milliliter. Met deze hoeveelheid koffie krijg je ongeveer 390 milligram cafeïne binnen wat onder de maximale hoeveelheid van een volwassene valt namelijk; 400 milligram. Dit is exclusief cafeïne houdende voedingsproducten zoals energydranken en voedingssupplementen als pre-workout.

https://dekoffiejongens.nl/koffie-abonnement/