Een pasteitje hoort erbij! Probeer dit recept voor het (kerst)diner

Een uitgebreid (kerst)diner is niet compleet zonder een lekker voorgerecht en wat past er beter bij een feestelijke gelegenheid dan een pasteitje? Pasteitjes zijn niet alleen een genot om te eten, maar ze geven ook een chique uitstraling aan je borrelplank. Met de pasteitjes van Jos Poell haal je niet alleen kwaliteit in huis, maar ook een smakelijke neutrale basis voor gerechten, waardoor je eindeloos kunt variëren met vullingen. Of je nu gaat voor hartig, zoet, of iets daartussenin, de knapperige korst van Jos Poell’s pasteitjes maakt elk recept een feestje op zich! In dit artikel gaan we nader in op de pasteitjes met kippenragout en bospaddenstoelen: een heerlijk gerecht voor de kerstdagen of voor een feestje.

Recept: Pasteitjes met kipragout en champignons

Ingrediënten:

  • 1 pakje Jos Poell pasteitjes 4 st.

  • 4 gestoofde en geplukte kippenbouten

  • 250 gr bospaddenstoelenmix

  • 1 l kippenbouillon

  • 50 gr boter

  • 40 gr bloem

  • 1 bos gehakte peterselie

  • peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Bak de bospaddenstoelenmix. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Maak ondertussen de de roux. Smelt en verwarm 50 gram boter, voeg 40 gram bloem toe en verhit kort.

  3. Blus de roux af met de kippenbouillon. Voeg de bouillon toe tot de gewenste dikte voor een ragout is bereikt en breng op smaak met peper en zout.

  4. Voeg het geplukte kippenvlees toe.

  5. Voeg 2/3 van de gehakte peterselie en de gebakken paddenstoelen toe.

  6. Verwarm de pasteitjes kort in de oven, snijd de kapjes los en bewaar ze. Vul de pasteitjes met de ragout.

  7. Garneer met de overgebleven gehakte peterselie en de gebakken paddenstoelen.

  8. Plaats het hoedje van de pasteitjes bovenop en serveer direct!

Verras je gasten en laat het feest maar beginnen!

Dit pasteitje met romige kipragout is een gegarandeerd succes op elk feestje! Dankzij de veelzijdigheid van Jos Poell pasteitjes kun je altijd je eigen twist geven aan het recept. Laat het smullen beginnen! Kijk voor overige recepten op https://jos-poell.com/.

https://jos-poell.com/

Tags:

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Op zoek naar een simpel, maar indrukwekkend dessert voor een feestje? Deze feestelijke chocoladegebakjes met de gebaksbodems van Jos Poell

...

Collageen is een buzzwoord in de wereld van gezondheid en schoonheid, maar weet jij echt wat het verschil is tussen

...

Bij Goeduitje gaan plezier en maatschappelijke impact hand in hand. Wij zijn een sociale onderneming die unieke en betekenisvolle uitjes

...

Welke koffiemachine is de beste keuze voor jou? In de wereld van koffiemachines zijn Eversys en Nuova Simonelli twee gerenommeerde

...

IJsjes zijn een geliefde traktatie, vooral tijdens warme zomerdagen. Maar wat als je op zoek bent naar een gezonder alternatief

...

Wanneer je een feestje organiseert, zijn de hapjes die je serveert vaak net zo belangrijk als de gezelligheid zelf. Goede

...

Nee, je leest het goed. Om deze feestdagen lekker fruitig én feestelijk te maken, hebben we hier een paar recepten

...

Prijkt er op het aanrecht van jouw keuken thuis of op dat van je kantoor een Nespresso-apparaat? Dat begrijpen we

...

Woon je in Kaatsheuvel of in de buurt van Kaatsheuvel? Dan moet je deze drie hotspots beslist gezien hebben. Ook

...

Een chefkok word je niet zomaar. Naast talent en uitstekende smaakpapillen moet je ook over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen beschikken

...

Veel van ons zien de dagelijkse lunch als een minder belangrijke maaltijd. De lunch zit vaak gepropt tussen werkzaamheden op

...

Langzaam verschuift het seizoen van de lente richting de zomer. Dit is vaak de periode dat de dames onder ons

...

Kun jij ook zo genieten van een lekker mals stukje biefstuk? Zo’n heerlijk sappig stukje vlees wat smelt op je

...

Is koffie gezond? Het is een vraag die veel mensen zichzelf afvragen. Echter is de vraag niet zo zwart wit

...

    Kaatsheuvel. Waar denk jij dan aan? Voor veel mensen komt de Efteling als eerst naar boven. Maar wist

...