Even Relaxen
Image default
Eten

Een pasteitje hoort erbij! Probeer dit recept voor het (kerst)diner

Een uitgebreid (kerst)diner is niet compleet zonder een lekker voorgerecht en wat past er beter bij een feestelijke gelegenheid dan een pasteitje? Pasteitjes zijn niet alleen een genot om te eten, maar ze geven ook een chique uitstraling aan je borrelplank. Met de pasteitjes van Jos Poell haal je niet alleen kwaliteit in huis, maar ook een smakelijke neutrale basis voor gerechten, waardoor je eindeloos kunt variëren met vullingen. Of je nu gaat voor hartig, zoet, of iets daartussenin, de knapperige korst van Jos Poell’s pasteitjes maakt elk recept een feestje op zich! In dit artikel gaan we nader in op de pasteitjes met kippenragout en bospaddenstoelen: een heerlijk gerecht voor de kerstdagen of voor een feestje.

Recept: Pasteitjes met kipragout en champignons

Ingrediënten:

  • 1 pakje Jos Poell pasteitjes 4 st.

  • 4 gestoofde en geplukte kippenbouten

  • 250 gr bospaddenstoelenmix

  • 1 l kippenbouillon

  • 50 gr boter

  • 40 gr bloem

  • 1 bos gehakte peterselie

  • peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Bak de bospaddenstoelenmix. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Maak ondertussen de de roux. Smelt en verwarm 50 gram boter, voeg 40 gram bloem toe en verhit kort.

  3. Blus de roux af met de kippenbouillon. Voeg de bouillon toe tot de gewenste dikte voor een ragout is bereikt en breng op smaak met peper en zout.

  4. Voeg het geplukte kippenvlees toe.

  5. Voeg 2/3 van de gehakte peterselie en de gebakken paddenstoelen toe.

  6. Verwarm de pasteitjes kort in de oven, snijd de kapjes los en bewaar ze. Vul de pasteitjes met de ragout.

  7. Garneer met de overgebleven gehakte peterselie en de gebakken paddenstoelen.

  8. Plaats het hoedje van de pasteitjes bovenop en serveer direct!

Verras je gasten en laat het feest maar beginnen!

Dit pasteitje met romige kipragout is een gegarandeerd succes op elk feestje! Dankzij de veelzijdigheid van Jos Poell pasteitjes kun je altijd je eigen twist geven aan het recept. Laat het smullen beginnen! Kijk voor overige recepten op https://jos-poell.com/.

https://jos-poell.com/