Even Relaxen
Image default
Eten

Wat moet je doen om een chef-kok te worden?

Een chefkok word je niet zomaar. Naast talent en uitstekende smaakpapillen moet je ook over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen beschikken en je moet kunnen multitasken. Los van deze vaardigheden zul je ook een opleiding hiervoor moeten volgen. Maar hoe wordt je nou precies chefkok? Wij zochten het voor je uit.

Opleiding en certificaten

Wil jij jouw kookkunsten serieus ontwikkelen en een opleiding tot chefkok volgen? Dan heb je minimaal een mbo-opleiding tot zelfstandig werkend kok niveau 3 nodig. De opleiding duurt 2 tot 4 jaar en tijdens deze opleiding leer je alle fijne kneepjes van het vak. Hierna kun je aan de slag in een bistro, lunchroom, bedrijfsrestaurant, verzorgingstehuis of hotel. Vervolgens moet je eerst meerdere jaren ervaring opdoen om chef-kok te kunnen worden. Wil je nog verder specialiseren, dan kun je een vervolgopleiding tot gespecialiseerd of leidinggevend kok volgen.

Werkzaamheden van een chef-kok

Als chef-kok ben je eindverantwoordelijke voor de werkuitvoering en de kwaliteit van de keuken. Je coördineert de bereiding van de menu’s en stuurt je collega’s in de keuken aan.  bereidt je gerechten die op de menukaart staan. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de bevoorrading van de keuken en werkt zelf ook mee in de keuken om alle gerechten op tijd te serveren. Daarnaast begeleid je collega’s in leerprocessen en coach je mensen op de keukenvloer om de kwaliteit van de keuken te waarborgen en te verbeteren.

Uit eten gaan bij een restaurant met chef-kok

Bij vrijwel iedere gelegenheid waar je uit eten kunt gaan, heb je te maken met een chef-kok. Dit heeft ermee te maken dat je best wel veel moet kunnen voordat je eten mag serveren aan klanten. Je eten moet immers goed gaar zijn, en precies op de juiste manier bereid zijn om je klanten gelukkig te maken. Ga je bijvoorbeeld uit eten bij Grand Café Du Nord, dan zul je al gauw merken dat alle gerechten en hapjes bereid worden door professionele chef-koks! Uit eten gaan is dan ook een bijzondere ervaring en je kunt ervan op aan dat al jouw eten tot in de puntjes perfect bereid wordt.

Kun je niet wachten om lekker uit eten te gaan? Ga dan snel jouw favoriete restaurant reserveren en geniet van de heerlijke gerechten en ambiance. 

 

https://grandcafe-dunord.nl/