Even Relaxen
Image default
Eten

Zo maak je de perfecte biefstuk

Kun jij ook zo genieten van een lekker mals stukje biefstuk? Zo’n heerlijk sappig stukje vlees wat smelt op je tong? Maar is het enige moment dat je daar echt van kunt genieten in een restaurant zoals Grand Café Du Nord omdat het je maar niet lukt om het perfecte biefstukje klaar te maken? Dan is dit artikel iets voor jou. In deze vier simpele stappen heb jij voortaan ook het perfecte stukje vlees.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep droog

De eerste stap naar het perfecte biefstukje is om het vlees op kamertemperatuur te laten komen. Het is belangrijk dat je hier minimaal een uur de tijd voor neemt, zodat de sappen zich goed kunnen verdelen in het vlees. Is je biefstuk vacuüm verpakt? Haal deze dan eerst uit de verpakking voordat je deze op kamertemperatuur laat komen. Dep na het uur de biefstuk droog zodat het meeste vocht weg is. Hierdoor wordt je biefstuk mooi bruin.

Verhit je pan op hoog vuur en schroei je vlees op hoge temperatuur dicht

Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg wat boter en een scheutje olie toe. Wacht totdat de boter een lichtbruine kleur heeft. Dit geeft namelijk aan dat de pan heet genoeg is. Doe vervolgens de biefstuk in de pan en schroei deze aan beide kanten in ongeveer een halve minuut dicht. Het is hierbij belangrijk dat je biefstuk blijft ‘bewegen’ in de pan. Gebruik dus keukengerei om deze rondom te bewegen in de pan zodat deze gelijkmatig verhit wordt. Bestrooi de biefstuk met zeezout en peper en laat dit intrekken tijdens het bakproces.

Zet het vuur op een laag pitje en laat nog even doorbakken

Is het vlees dichtgeschroeid, zet dan het vuur op een laag pitje zodat de boter niet verbrandt en laat het vlees nog even 2 tot 3 minuten doorbakken. Eventueel kun je extra (room)boter toevoegen, om de biefstuk mee te bedruipen.

Laat je biefstuk rusten

De laatste en een van de meest belangrijke stappen met biefstuk bakken is dat je het vlees even laat rusten. Pak een stuk aluminiumfolie, leg de biefstuk hier in en vouw de folie dicht. Maak een kleine opening zodat de stoom eruit kan en laat de biefstuk hierna nog 3 tot 5 minuten rusten. En voila, geniet van je perfecte biefstuk!

Is je biefstukje ondanks alles toch niet helemaal gelukt zoals je wilde? Geen nood, want veel restaurants hebben ook hele goede biefstuk op het menu op staan.

 

https://grandcafe-dunord.nl/