Even Relaxen
Image default
Eten

Zo ga je bikiniproof de zomer in mét etentjes

Langzaam verschuift het seizoen van de lente richting de zomer. Dit is vaak de periode dat de dames onder ons extra op hun gewicht en calorie-inname letten. Maar dat diëten, daar wordt toch niemand gelukkig van? Na het zoveelste sapkuurtje of appeldieet komen de ‘cravings’ en dan is het nog maar de vraag of je jezelf kunt beheersen na maanden van afzien… Gelukkig is er ook een manier om op je gewicht te letten én nog gewoon uit eten te kunnen met je geliefde of vrienden en vriendinnen.

Afvallen met etentjes, hoe dan?

Afvallen? Zeg dan maar vaarwel tegen uit eten gaan… Of toch niet? Veel diëten zijn gemaakt om in korte tijd veel af te vallen. Nadat je wekenlang een sapkuur hebt gevolgd of een ander lichaamstergend dieet (want: honger) ga je weer terug naar je oude gewoontes en helaas… De kilo’s vliegen er weer aan! En dus begint het hele riedeltje van minder calorieën innemen en afvallen weer opnieuw. Dat moet anders kunnen toch? Gelukkig kun je prima uit eten bij een restaurant in Kaatsheuvel of een andere plaats, als je maar oplet hoe je het doet.

Bekijk van tevoren op welke dag in de week je uit eten gaat

Dit klinkt wellicht als de grootste open deur ooit ingetrapt, maar het is echt zo simpel: kijk van tevoren wanneer je uit eten gaat en pas hier je dieet of eetgewoontes op aan. Heb je bijvoorbeeld op donderdag een etentje met vriendinnen (met drie gangen) gepland, dan weet je dat je die dag op moet letten op wat je de rest van de dag eet. Zo kun je die dag bijvoorbeeld een heel licht ontbijt met weinig calorieën maken en ‘s middags ook licht lunchen. Wil je dit niet, dan kun je een dag ervoor extra opletten op wat je eet, zodat je een dag erna iets meer kunt eten tijdens het etentje. In grote lijnen is het gewoon belangrijk dat je niet meer inneemt dan dat je verbrandt. Door dit van tevoren goed te plannen, kun je uit eten zonder gelijk drie kilo aan te komen na één avondje uit.

Combineer je etentje met een activiteit

Ga je een dag naar een pretpark, zoals de Efteling? Dan kun je deze activiteit combineren met een etentje. Immers loop je overdag veel van attractie naar attractie (hallo extra stappen op de stappenteller) dus dan verbrand je overdag extra calorieën. Kies dan voor een restaurant dichtbij het attractiepark. In dit voorbeeld is Grand Café Du Nord dichtbij de Efteling bijvoorbeeld een goede optie.

Plan een extra sportmoment in de week in

Ze zeggen ook wel ‘abs are made in the kitchen’ maar een keertje extra sporten kan zeker geen kwaad als je echt behoorlijk veel gegeten hebt. Verwacht je dat je veel gaat eten, dan kun je de dag erna alvast een moment inplannen om extra te gaan sporten. Bijvoorbeeld in de avonduren na het werk of in het weekend. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Tot slot: wees lief voor jezelf. Is het voor jou niet haalbaar om te sporten vanwege een drukke planning thuis dan kun je ook thuis oefeningen doen. Alle kleine beetjes helpen!

 

https://grandcafe-dunord.nl/