Zo maak je de perfecte biefstuk

Kun jij ook zo genieten van een lekker mals stukje biefstuk? Zo’n heerlijk sappig stukje vlees wat smelt op je tong? Maar is het enige moment dat je daar echt van kunt genieten in een restaurant zoals Grand Café Du Nord omdat het je maar niet lukt om het perfecte biefstukje klaar te maken? Dan is dit artikel iets voor jou. In deze vier simpele stappen heb jij voortaan ook het perfecte stukje vlees.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep droog

De eerste stap naar het perfecte biefstukje is om het vlees op kamertemperatuur te laten komen. Het is belangrijk dat je hier minimaal een uur de tijd voor neemt, zodat de sappen zich goed kunnen verdelen in het vlees. Is je biefstuk vacuüm verpakt? Haal deze dan eerst uit de verpakking voordat je deze op kamertemperatuur laat komen. Dep na het uur de biefstuk droog zodat het meeste vocht weg is. Hierdoor wordt je biefstuk mooi bruin.

Verhit je pan op hoog vuur en schroei je vlees op hoge temperatuur dicht

Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg wat boter en een scheutje olie toe. Wacht totdat de boter een lichtbruine kleur heeft. Dit geeft namelijk aan dat de pan heet genoeg is. Doe vervolgens de biefstuk in de pan en schroei deze aan beide kanten in ongeveer een halve minuut dicht. Het is hierbij belangrijk dat je biefstuk blijft ‘bewegen’ in de pan. Gebruik dus keukengerei om deze rondom te bewegen in de pan zodat deze gelijkmatig verhit wordt. Bestrooi de biefstuk met zeezout en peper en laat dit intrekken tijdens het bakproces.

Zet het vuur op een laag pitje en laat nog even doorbakken

Is het vlees dichtgeschroeid, zet dan het vuur op een laag pitje zodat de boter niet verbrandt en laat het vlees nog even 2 tot 3 minuten doorbakken. Eventueel kun je extra (room)boter toevoegen, om de biefstuk mee te bedruipen.

Laat je biefstuk rusten

De laatste en een van de meest belangrijke stappen met biefstuk bakken is dat je het vlees even laat rusten. Pak een stuk aluminiumfolie, leg de biefstuk hier in en vouw de folie dicht. Maak een kleine opening zodat de stoom eruit kan en laat de biefstuk hierna nog 3 tot 5 minuten rusten. En voila, geniet van je perfecte biefstuk!

Is je biefstukje ondanks alles toch niet helemaal gelukt zoals je wilde? Geen nood, want veel restaurants hebben ook hele goede biefstuk op het menu op staan.

 

https://grandcafe-dunord.nl/

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Op zoek naar een simpel, maar indrukwekkend dessert voor een feestje? Deze feestelijke chocoladegebakjes met de gebaksbodems van Jos Poell

...

Collageen is een buzzwoord in de wereld van gezondheid en schoonheid, maar weet jij echt wat het verschil is tussen

...

Bij Goeduitje gaan plezier en maatschappelijke impact hand in hand. Wij zijn een sociale onderneming die unieke en betekenisvolle uitjes

...

Een uitgebreid (kerst)diner is niet compleet zonder een lekker voorgerecht en wat past er beter bij een feestelijke gelegenheid dan

...

Welke koffiemachine is de beste keuze voor jou? In de wereld van koffiemachines zijn Eversys en Nuova Simonelli twee gerenommeerde

...

IJsjes zijn een geliefde traktatie, vooral tijdens warme zomerdagen. Maar wat als je op zoek bent naar een gezonder alternatief

...

Wanneer je een feestje organiseert, zijn de hapjes die je serveert vaak net zo belangrijk als de gezelligheid zelf. Goede

...

Nee, je leest het goed. Om deze feestdagen lekker fruitig én feestelijk te maken, hebben we hier een paar recepten

...

Prijkt er op het aanrecht van jouw keuken thuis of op dat van je kantoor een Nespresso-apparaat? Dat begrijpen we

...

Woon je in Kaatsheuvel of in de buurt van Kaatsheuvel? Dan moet je deze drie hotspots beslist gezien hebben. Ook

...

Een chefkok word je niet zomaar. Naast talent en uitstekende smaakpapillen moet je ook over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen beschikken

...

Veel van ons zien de dagelijkse lunch als een minder belangrijke maaltijd. De lunch zit vaak gepropt tussen werkzaamheden op

...

Langzaam verschuift het seizoen van de lente richting de zomer. Dit is vaak de periode dat de dames onder ons

...

Is koffie gezond? Het is een vraag die veel mensen zichzelf afvragen. Echter is de vraag niet zo zwart wit

...

    Kaatsheuvel. Waar denk jij dan aan? Voor veel mensen komt de Efteling als eerst naar boven. Maar wist

...