Even Relaxen
Image default
Anders

Waarom het zit-sta bureau essentieel is voor de gezondheid en het welzijn op kantoor

Het moderne kantoor evolueert voortdurend, en daarbij komt technologie die ontworpen is om het werken gemakkelijker en comfortabeler te maken. Een van die ontwikkelingen is het zit-sta bureau, een verstelbaar bureau waarmee je de hele dag kunt wisselen tussen zitten en staan. Maar waarom zouden kantoormanagers moeten overwegen in deze technologie te investeren? Laten we eens onderzoeken waarom zit-sta bureaus essentieel zijn voor de gezondheid en het welzijn op de werkplek!

 

De voordelen van staan op het werk

We weten allemaal dat langdurig zitten slecht is voor de gezondheid, maar wist je dat staan op het werk ook veel voordelen kan hebben? Studies hebben aangetoond dat mensen die staan tijdens hun werk productiever zijn dan hun zittende collega’s; men denkt dat de verandering van houding helpt voorkomen dat vermoeidheid toeslaat. En staan verhoogt ook de bloedstroom, waardoor je geest alert blijft. Bovendien melden degenen die gedurende de hele werkdag staan dat ze zich minder gestrest voelen dan degenen die lange tijd blijven zitten.

 

Verbeterde houding en ergonomie

Als je een zit-sta bureau wilt kopen, moet het ergonomische ontwerp een belangrijke factor zijn in je besluitvormingsproces. Een ergonomisch bureau moet zo in hoogte verstelbaar zijn dat als je zit of staat, je ellebogen 90 graden gebogen zijn en je beeldscherm op ooghoogte staat. Dit helpt nekpijn als gevolg van een slechte werkhouding te verminderen, terwijl het ook helpt de productiviteit te verhogen en de fysieke belasting van het lichaam als gevolg van de hele dag zitten te verminderen. Bekijk het assortiment zit-sta bureaus van Kato voor een betere houding!

 

Meer comfort en flexibiliteit

Een groot voordeel van een zit-sta bureau is de flexibiliteit die het werknemers gedurende de dag biedt; als je te lang hebt gezeten en je begint je ongemakkelijk te voelen, pas je gewoon de hoogte-instellingen van je bureau aan en neem je even de tijd om te gaan staan! En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat verstelbare bureaus werknemers in staat stellen hun werkplek precies af te stemmen op hun wensen, iets waarvan bewezen is dat het de moraal verhoogt van werknemers die zich niet beperkt of begrensd voelen door hun kantooromgeving.

https://Katokantoorinrichting.nl