Even Relaxen
Image default
Anders

Beginnen met krachttraining

Als je wilt beginnen met krachttraining, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Krachttraining kan namelijk erg intensief zijn en als je niet voorbereid bent, kan het gevaarlijk zijn. In dit artikel geven we je tips om veilig te starten met krachttraining.

Doe rustig aan

 

Als je net begint met krachttraining, is het belangrijk dat je rustig aan doet. Je lichaam moet wennen aan de inspanning en als je te hard van stapel loopt, kan dat schadelijk zijn. Probeer daarom in het begin niet te veel te doen en neem regelmatig pauzes. Als je na een paar weken merkt dat je lichaam aan de inspanning gewend is, kun je de intensiteit langzaam opvoeren. Je kunt namelijk beter een paar lichtgewicht bumper plates gebruiken, dan dat je de volgende dag direct overal last van hebt.

Let op je houding

Houding is erg belangrijk bij krachttraining. Als je een verkeerde houding aanneemt, kan dat schadelijk zijn voor je lichaam. Probeer daarom altijd rechtop te staan en let goed op je rug. Ook is het belangrijk dat je rustige bewegingen maakt en niet te snel gaat.

Richt je training op de juiste spieren

 

Krachttraining is niet alleen bedoeld om groot en sterk te worden, maar ook om je spieren in balans te houden. Als je bijvoorbeeld alleen je bovenlichaam traint, kan dat leiden tot een onbalans in je lichaam. Probeer daarom altijd verschillende spiergroepen te trainen en let erop dat je niet alleen dezelfde spieren traint.

Train met iemand die weet wat hij of zij doet

 

Als je net begint met krachttraining, is het verstandig om met iemand te gaan die weet wat hij of zij doet. Zo weet je zeker dat je de juiste oefeningen doet, niet te zware gewichten pakt en dat je niet overbelast raakt.

Krachttraining is een goede manier om sterker te worden en je spieren in balans te houden. Het is echter wel belangrijk dat je weet wat je doet, zodat je niet gevaar loopt. Volg daarom deze tips als je wilt beginnen met krachttraining.