Even Relaxen
Image default
Anders

Waarom een voetmassage zo gezond is

Als je toe bent aan een heerlijke ontspanning dan zou je eens moeten kijken naar een voetmassage. Al heel erg lang worden voetmassages en andere reflexielogieen toegepast om onder andere pijn te verlichten, stress te verminderen en herstel van je lichaam te versnellen wat een positief effect heeft op het hele lichaam.

Een aantal mogelijke positieve effecten van een voeten massage:

– Ontspanning
– Bevordering van de bloedcirculatie in het lichaam
– Betere nachtrust
– Sneller herstel van blessures
– Mentale weerbaarheid
– Vermindert hoofdpijn en migraine
– Lagere bloeddruk

Hoe kun je een voetenmassage doen?

Je kunt een voetmassage op meerdere manieren uitvoeren.

– Voetmassage apparaat:

Met een goede voetmassage apparaat kun je heerlijk ontspannen genieten van de perfecte massage voor je voeten. Met een eigen apparaat kun je helemaal zelf bepalen wanneer je de massage gaat doen. Veel mensen doen dit vlak voor het slapen gaan omdat dit het beste effect zou hebben. Als je de hele dag lekker bezig bent geweest, gewerkt, gesport en tot rust wilt komen en een goede nachtrust wilt hebben is vlak voor het slapen gaan het moment om te ontspannen. 

Het apparaat heeft zoals gezegd een positief effect op onze gehele gezondheid. Of je nu klachten hebt of gezond bent, met een voetmassage stimuleer je de bloedsomloop in je gehele lichaam wat dus ook voor je hele lichaam een positief effect heeft.

– Handmatige massage:

Je kunt de voeten massage laten uitvoeren door een voetenspecialist. Uiteraard zijn hier hoge kosten aan verbonden. Wanneer je medische klachten hebt is het natuurlijk goed dit door een arts te laten bekijken en door een professional te laten behandelen.

Andere producten die je lichaam stimuleren

Naast een voetenmassage wordt een spijkermat, ook wel acupunctuur genoemd steeds populairder. Dit is een mat met allerlei plastic spijkers waar je op kunt liggen. Deze punten stimuleren ook alle spieren in je lichaam en hebben ook een goed effect op je gehele gezondheid.