Even Relaxen
Image default
Anders

Hier zijn enkele voordelen van een babyhangmat

Hier zijn enkele voordelen van een babyhangmat

Een baby hangmat heeft voordelen voor de ontwikkeling en het welzijn van een pasgeborene. Baby hangmatten zijn, net als de naam al zei, ontworpen met baby’s in het achterhoofd, zodat de kleine niet uit kan vallen. Een bijzonder voordeel voor baby’s is het zachte schommelen, dat hen kalmeert en hen helpt snel in slaap te vallen.

De C-vormige wervelkolom van een baby

Pasgeborenen zijn in een staat van buiging, nog opgekruld. Hun ruggengraat heeft een natuurlijke lange c-vormige (convexe) curve. Het is dus zo dat pasgeboren baby’s van nature niet plat liggen. Zij hebben hun benen opgetrokken om de wervelkolom de hierboven besproken natuurlijke “C”-vorm te laten aannemen.

Deze fase eindigt gewoonlijk wanneer het kind zelfstandig begint te lopen, na ongeveer een jaar. Tot die tijd moet de c-vormige wervelkolom nog steeds af en toe worden ondersteund om een zachte en langzame overgang mogelijk te maken. In een babyhangmat wordt het kind licht gebogen door de vorm van de hangmat, zodat de gevoelige wervelkolom zich langzaam kan ontwikkelen.

Kom dicht bij de ouders

Babyhangmatjes zijn erg mobiel, wat een voordeel is ten opzichte van het wiegje. Dit feit creëert veel mogelijkheden om je kind fysiek dicht bij zijn ouders te brengen. Het maakt niet uit of u in de keuken bent, of slecht, of zelfs buiten, uw baby kan overal in uw buurt zijn, uw aanwezigheid voelen en zich veilig voelen.

De geborgenheid en nabijheid kunnen een belangrijke invloed hebben op de psyche van uw kind en zijn gezonde ontwikkeling van de persoonlijkheid. Vooral een babyhangmat met een frame kan hier heel comfortabel worden gebruikt. De standaard kan meestal binnen een paar seconden worden opgezet en is daarom ongelooflijk praktisch.

Een huilende baby kalmeren

Sommige baby’s slapen urenlang, een ander huilt urenlang, en 10-40% van de kinderen heeft hier last van. Huilbaby’s kalmeren kan een lastige aangelegenheid zijn, en de meeste ouders kunnen er waarschijnlijk uren over praten. Baby’s, helaas, hebben geen andere optie dan te huilen luid in geval van lichamelijke of geestelijke ongemak.

Een baby hangmat kan helpen op twee verschillende manieren:

Aan de andere kant helpt de schommelende beweging om het kind zachtjes in slaap te wiegen en om nerveuze angst te vermijden. De natuurlijke C-spae van het draaien helpen de baby te ontspannen.

Hulp tegen de Moro-reflex

Als uw baby problemen heeft met de Moro-reflex, kan een babyhangmat effectief zijn. De lichte beweging tijdens de slaap kan helpen, en de baby zal minder snel wakker worden. Als verdere hulp tegen de Moro-reflex kunt u ook swaddling proberen.

Gaat uw baby houden van een hangmat schommel?

Baby’s hebben hun voorkeuren: Niet elk kind is enthousiast over een baby hangmat, en niet elke huilende baby zal worden gekalmeerd door de schommelende bewegingen. Hoewel veel ouders positieve ervaringen hebben met baby hangmatten, is dit natuurlijk geen garantie voor succes in uw geval. Sommige kinderen voelen zich niet goed in een hangmat.

Wij raden u aan een paar eenvoudige tests te doen met een deken voordat u een definitieve beslissing neemt over het al dan niet kopen van een hangmat. Je kunt het als volgt doen: houd een laken of draagdoek met je handen zo vast dat het een soort buidel vormt. Leg je kind daarin, simuleer een babyhangmat door zachtjes te schommelen en je zult zien of je baby het leuk vindt of niet.