Even Relaxen
Image default
Audio

5 manieren om te ontspannen

 

 

Ontspannen lijkt in deze tijd voor sommige mensen een onmogelijke opgave. En, als je dan ontspant, kan het ook nog eens zo zijn dat je dan nog onrust hebt. Het lijkt dan wel of ontspannen iets is wat je af moet strepen op een lijstje. Geen goed teken natuurlijk. Hoe ontspan je dan wel? Hier 5 tips.

 

Tip 1: Wees dankbaar

 

Het is heel moeilijk om gespannen te zijn, als je overstroomt van een positieve emotie. Een positieve emotie zoals dankbaarheid verdringt stress en dat is natuurlijk ideaal als je wil ontspannen. Het lost als het ware de stress op. Voel je stress opkomen? Focus je dan op iets positiefs, zoals dankbaarheid.

 

Tip 2: www.muhastacaravans.nl

 

Soms is ontspannen gewoon wat vakantiegevoel ophalen. Dat weten ze ook bij www.muhastacaravans.nl. Bij www.muhastacaravans.nl hebben heel veel mensen al wat extra vakantiegevoel gekregen door de aanschaf van een caravan. Het voordeel van caravans van muhastacaravans.nl is dat dit caravans zijn van een mooie kwaliteit. Belangrijk voor een onbezorgd gevoel.

 

Tip 3: doe wat je moet doen

 

Ontspannen is iets anders dan lui zijn. Echt ontspannen is moeilijk als je vanuit je kern eigenlijk wel weet dat je nu gewoon eens aan het werk moet. Dat kan zijn dat je de vaat een keer moet wegwerken, het kan ook zijn dat je je administratie bijvoorbeeld een keer moet bijwerken. Het kan ook zijn dat je aan de slag moet met moeilijke emotionele zaken. Misschien is het nu tijd om dat moeilijke gesprek eindelijk aan te gaan…

 

Tip 4: schrijf op wat je ontspant

 

Vind je het lastig om te weten wat je moet doen als je ontspanning nodig hebt? Schrijf voor jezelf op wat de dingen zijn die jou ontspannen. Dat kan gaan over een wandeling, maar ook over bijvoorbeeld een bezoekje aan een vriend of vriendin. Schrijf zoveel mogelijk op en houd dit overzicht bij de hand. Misschien handig voor als notitie in je telefoon…

 

Tip 5: mediteer

 

Voor sommige mensen is meditatie de manier om optimaal ontspannen te blijven. Op dagelijkse basis mediteren kan voor heel veel mensen helpen. Er zijn heel veel manieren om te mediteren. Het belangrijkste is dat je je focus elke keer weer terugbrengt naar het huidige moment: het nu.

 

https://www.muhastacaravans.nl/