Even Relaxen
Image default
Anders

Een middagje plezier met de trampoline

Een middagje plezier met de trampoline

Met een Trampoline heb je een leuke activiteit die ook nog eens goed is voor je conditie. Daarnaast is het niet alleen voor kinderen leuk om te doen, maar ook volwassenen. Samen ga je kijken wie het hoogste kan springen of de vetste trucs kan doen. Tevens zorgt het naast plezier ook voor een grotere spiermassa als je dit meerdere keren per week doet. Bij 5top hebben wij daarom een lijst gemaakt met de beste trampolines. Daarnaast heeft het ook een lagere impact op de wervelkolom. De kans is dus aanzienlijk kleiner op een blessure aan je rug als bij andere sporten. 

Daarnaast stimuleert het ook gewichtsverlies en dat komt omdat het leuk is en de mensen gemotiveerd blijven om dit te doen. Als je veel oefent dan kan je hand oog coördinatie daar aanzienlijk van verbeteren. Ook weet je je lichaam beter in balans te houden. Bovendien krijgen veel mensen juist energie hiervan omdat ze alsmaar hoger willen springen. Maar natuurlijk ook omdat het eigenlijk geen workout is, maar juist plezier. Ook stimuleer je jouw lichaam om afvalstoffen uit het lichaam beter af te voeren.

Waar kun je op letten?

Het gewicht is waarschijnlijk het belangrijkste punt van aandacht bij aankoop van een trampoline. Iedere trampoline heeft een zogenaamd draaggewicht waarmee rekening gehouden dient te worden. Daarnaast kijk je ook naar de ruimte in de tuin. Niet iedereen heeft veel ruimte en een grote trampoline kan dan ook de hele ruimte in beslag nemen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de ondergrond en rekening te houden met de plek waar je hem neerzet. Wind heeft namelijk een grote invloed op deze sport en daarom kun je hem het beste uit de wind zetten. Het laatste wat je wil is naast de trampoline belanden, want dit zorgt voor lelijke ongelukken.