Even Relaxen
Image default
Anders

Wat kun je doen tegen een verslapte huid?

Dat je ouder wordt is vaak vooral aan je lichaam te zien. Je voelt je nog jong, maar als je in de spiegel kijkt, merk je dat je een verslapte huid krijgt. In je gezicht valt het over het algemeen als eerst op, maar ook op andere plaatsen, zoals je decolleté of je handen. Gelukkig is er een methode die je kan helpen om je er weer net zo stralend uit te laten zien als je je voelt. Dit kan bijvoorbeeld met een laserbehandeling.

Hoe helpt een laserbehandeling bij een verslapte huid?

De reden dat je huid verslapt als je ouder wordt, is dat er minder elasticiteit in je huid zit. Je maakt minder callogeen aan, wat je niet alleen terugziet in rimpels, maar ook in het feit dat je huid dunner wordt en dus slapper. Dit proces begint al vanaf ongeveer vijfentwintig jarige leeftijd, maar dat is zo geleidelijk dat je het niet direct in de gaten hebt. Pas een jaar of tien, vijftien later kan het zijn dat je je er steeds meer bewust van wordt, of misschien zelfs wel last van krijgt. Met een laserbehandeling wordt de verslapte huid gestimuleerd om meer callogeen aan te maken, zodat je het verouderingsproces van de huid vertraagt. De laserbehandeling is een fijne methode om ook rond de ogen en hals toe te passen, omdat er geen sprake is van bijwerkingen op deze, vaak gevoelige, plekken.

Zorg goed voor je huid

Een verslapte huid vraagt om een goede verzorging. Dus is het belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet en bijvoorbeeld direct zonlicht ook zoveel mogelijk vermijdt. Dat is niet alleen belangrijk tijdens de behandeling, maar eigenlijk het hele jaar door. De huid wordt met een laserbehandeling verstevigd en dat leidt tot verbetering van de kwaliteit van de huid. Het voordeel is dat je na de behandeling van de verslapte huid geen rode plekken ziet, of vervelende zwellingen hebt. Maar het blijft belangrijk dat je zeker twee weken voor en na de behandeling extra bewust bent dat je huid kwetsbaar is. En het vermijden van UV straling is daarom een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Een eenvoudige behandeling met het juiste resultaat

Het verstevigen van je verslapte huid met een laserbehandeling is een vrij eenvoudige behandeling. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de plaats die je wilt laten behandelen, zoals je handen of je nek. De laserbehandeling zelf duurt een kwartier tot een uur. Je neemt na de behandeling de tijd die je nodig hebt, zodat je naar huis kunt gaan met een prettig gevoel. Het resultaat is na twee tot drie weken zichtbaar. Voor het optimale resultaat om je verslapte huid zo stevig mogelijk te maken, zijn over het algemeen zes behandelingen nodig.

Geschikt voor ieder huidtype

Een laserbehandeling kan bij ieder huidtype toegepast worden. Je moet er wel rekening mee houden dat je huid natuurlijk in beweging blijft en dat daardoor een herhaling van de behandeling op een gegeven moment weer gewenst kan zijn. Dankzij het feit dat de laserbehandeling veilig en pijnloos is, is het gelukkig geen enkel probleem om je verslapte huid een keer in de zoveel tijd een laserbehandeling te geven.

Dat je ouder wordt is vaak vooral aan je lichaam te zien. Je voelt je nog jong, maar als je in de spiegel kijkt, merk je dat je een verslapte huid krijgt. In je gezicht valt het over het algemeen als eerst op, maar ook op andere plaatsen, zoals je decolleté of je handen. Gelukkig is er een methode die je kan helpen om je er weer net zo stralend uit te laten zien als je je voelt. Dit kan namelijk met een laserbehandeling.