Even Relaxen
Image default
Anders

Met deze tips haal je het maximale uit je dag!

Iedereen kent het wel, het is een regenachtige dag, je hebt slecht geslapen maar toch staat er een werkdag op de planning. Het is niet altijd even gemakkelijk om energiek en vrolijk voor de dag te komen. In deze blog worden daarom de 5 beste tips uitgelegd, om jouw levensstijl 360 graden te gaan draaien!

Lichaamsbeweging

Vooral in de koude maanden is het nogal ingewikkeld, na een lange dag op kantoor te hebben gezeten zul je van goede huizen moeten komen om jezelf in de sportschool te krijgen. Toch is het ontzettend belangrijk om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Hierbij kun je zelf kiezen of dat is aan de hand van een stevige wandeling, een intense sportsessie met allemaal gewichten of een andere activiteit die je ontzettend leuk vindt, zoals bijvoorbeeld een fietstocht of gaan zwemmen.

Gezond eten

Veel grote verassingen zullen zich niet voordoen in deze blog. Zo speelt ook gezond eten een cruciale rol, in hoe energiek je om 8 uur in de ochtend in de auto stapt. Belangrijk is om niet alleen gezond te eten, maar dat ook variërend te doen. Eet minstens twee stukken fruit per dag, tijdens het avondeten een goeie schep groentes met gezonde vetten zoals vis en als lunch moet je zorgen voor een maaltijd met volle granen en veel eiwitten. Probeer suikerhoudende dranken zoveel mogelijk te vermijden. En nee, koffie met drie suikerklontjes gaan je echt niet redden. Laat dat ook maar even achterwegen.

Nachtrust

Zet het vinkje maar, want ook voldoende slapen komt terug in het lijstje. Een volwassen persoon heeft minimaal 8 uur slaap nodig. Hiermee zul je 5 cyclussen doorlopen. Dat begint met een inslaapfase, daarna de lichte slaap waarna je via een overgangsfase naar de diepe en de REM-slaap zult gaan. Bij dat laatste begin je pas de dromen, iets wat ontzettend goed is. Omdat je tijdens het dromen alle gebeurtenissen van de afgelopen dag doet verwerken. In totaal duurt één cyclus ongeveer 2 uur en 30 minuten. Waarom is minder dan 8 uur slapen dan een probleem? Dat komt doordat de wekker je dan wakker gaat maken midden in je diepe of REM-slaap. Iets wat niet goed voor je ochtendhumeur zal zijn.

Stress

Iedereen heeft er wel eens last van. Komt er een belangrijke deadline aan, dan zullen veel mensen al lichtelijk in de stress schieten. Het gebeurd bij vrijwel iedereen, maar toch is het vreselijk ongezond. Door stress zal je algehele gezondheid dalen, je bent alleen maar bezig met dat ene onderwerp zonder te kunnen genieten van andere dingen. Je slaapt er slecht van, je eet minder goed en je zult door veel stress ook minder met andere mensen om gaan. De een kiest ervoor om een snuifbuis erbij te pakken, terwijl voor de ander een goede nacht slapen of een avond yoga al heel verhelderend kan werken.

Hydrateren

‘Hydrateren, kun je leren.’ Veel kinderen krijgen het al geleerd op school, maar toch drinkt het merendeel van de Nederlanders dagelijks te weinig water. Aanbevolen is om 35 milliliter per kilogram aan lichaamsgewicht te drinken. Weeg je 50 kilo? Dan is het de bedoeling dat je minimaal 1,7 liter water drinkt per dag. De gemiddelde Nederlandse man weegt ongeveer 76 kilogram, dat betekend dat hij 2,6 liter water zal moeten gaan drinken. Doe je dit niet? Dan zal op de lange termijn je bloed dikker worden, waardoor je vitale organen minder bloed toegestroomd krijgen wat zal lijden tot misselijkheid, duizeligheid maar ook concentratiestoornissen.