Even Relaxen
Image default
Varen

Ontdek Nederland vanaf het water

Om Nederland vanaf het water te ontdekken hoef je echt geen duur jacht te kopen. Met een opblaasbaar supboard ben je in ieder geval voordeliger uit en met suppen kan je op de mooiste stukjes water in Nederland komen. Er is een groot aanbod aan allround sup boards, waarmee je alleen of met je kind kleine tochtjes kunt maken. Ook zijn er sup boards voor kinderen. Deze zijn iets kleiner en makkelijker wendbaar.

Suppen is ideaal om stukjes Nederland vanaf het water te verkennen

Met een supboard gebruik je jouw eigen lichaamskracht om je over het water voort te bewegen. Je bent dus ‘groen’ bezig en mag je daardoor op plaatsen komen waar je met een motorboot niet mag komen. Laten dit nu vaak beschermde natuurgebieden zijn en deze natuurgebieden zijn vaak heel mooi. Sowieso zal je zien dat Nederland er vanaf het water heel anders uit ziet dan wanneer je bijvoorbeeld op de fiets erop uit trekt. De zomer is de periode dat de meeste mensen hun supboard gebruiken, maar ook het vroege voorjaar en de herfst is de natuur fantastisch mooi. Let wel op dat je in alle gevallen rekening houdt met het dragen van de juiste kleding.

Dagtochtjes of meerdaagse tochten

In iedere provincie zijn er hele mooi plekjes te vinden, door korte dagtochtjes te maken met je supboard kom je tot rust en ben je ook nog eens lichamelijk goed bezig. Je wordt één met de natuur. Zoek je meer avontuur dan kan je ook meerdaagse tochten maken en onderweg overnachten. Heb je plannen in die richting houdt hier dan rekening mee bij de aanschaf van je supboard. Je heb dan een wat groter supboard nodig omdat je ook je bagage kwijt moet kunnen.
Overigens bestaan er ook speciale touring supboards, deze touring supboards hebben eigenschappen die ervoor zorgen dat ze beter geschikt zijn voor het maken van langere tochten. Zo zijn ze vaak wat langer, kan je er meer bagage op kwijt (voor en achter) maar zijn ze wat minder wendbaar.