Even Relaxen
Image default
Feesten

Waar kan je de beste waterpijpen kopen?

Smartshops

Je kan in de meeste smartshops in Nederland wel een shisha kopen. Of dat het echt goeie kwaliteit is, hangt af van de winkel zelf. Over het algemeen zijn de waterpijpen die je tegenkomt in smartshops met massa geproduceerd in China. Vaak is dit op te merken aan het uiterlijk en de prijs. Als je niet zeker weet of de waterpijp authentiek is of niet, kijk dan naar de onderkant en zoek naar de lettertjes made in ‘land’. Uiteraard is een waterpijp uit China niet per definitie van slechte kwaliteit, maar als je echt op zoek bent naar een authentieke Arabische waterpijp, dan is de smartshop niet de juiste plek. Vind je het daarentegen gewoon leuk om af en toe met vrienden shisha te roken en heb je geen zin om veel geld te betalen voor een waterpijp? Dan kun je voor een paar tientjes een degelijke shisha kopen in de smartshop die prima is voor dat doeleinde.

Shisha winkel

Nederland kent geen echte shisha winkels die ook daadwerkelijk volledig zijn gespecialiseerd op shisha. In grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn ze er wel, maar in de rest van het land zul je ze niet gauw tegenkomen. In Arabische landen daarentegen, heb je in zowat iedere stad meerdere shisha winkels. Dus als je toevallig van de zomer naar Egypte of Turkije op vakantie gaat en je wilt een echte authentieke shisha, dan kun je het beste even wachten en het daar kopen. Zo heb je bovendien een leuk souvenir van je vakantie.

Internet

Als je echt op zoek bent naar een authentieke shisha van goede kwaliteit, dan is het internet de place to be. Op verschillende sites kan je shisha kopen die zijn geïmporteerd vanuit het Midden-Oosten. Let hierbij wel op dat de site waar je het koopt voorzien is van een keurmerk, zodat je ook echt zeker weet dat je geen troep shisha uit China koopt. Daarnaast kun je op het internet handgemaakte unieke shisha vinden die ook mooi zijn als decoratiestuk. Ben je dus echt op zoek naar een authentieke shisha of wil je een uniek model voor bij je collectie, dan kun je het beste het internet afspeuren.

https://shishaquality.nl/shisha-kopen/