Even Relaxen
Image default
Anders

Welke verschillende soorten deurgrepen zijn er?

Wie vindt dat deurgrepen niet een belangrijk element van het interieur zijn en geen invloed hebben op de perceptie van het ontwerp, verandert vaak drastisch van mening wanneer een deurgreep problemen begint te veroorzaken.

Een gebroken deurgreep maakt dat je minder comfortabel kan leven. Het zorgt voor onnodige irritatie bij het open of dicht maken van een deur en doet de esthetiek ook geen goed. Om te voorkomen dat je vaker dan gewenst geconfronteerd wordt met een kapotte deurgreep, is het handig te weten welke soorten geschikt zijn voor bepaalde deuren. De belangrijkste soorten deurgrepen zijn:

 

Handvat beugel

De belangrijkste kwaliteiten van dit model zijn eenvoud en betrouwbaarheid. Er zijn veel verschillende interessante en creatieve vormen hiervan. Ze kunnen van veel materialen worden gemaakt, zoals metaal, hout of glas. Het ontwerp is zeer duurzaam, omdat er geen mechanismen in zitten.

 

Met grendel

Bij dit model vergrendelt de deur op een veilige manier. Er zijn verschillende opties voor sloten. Heel vaak zijn rolgrendels te vinden op stationaire handgrepen. De rol heeft een veer en kan het doek in gesloten toestand fixeren.

 

Ronde en knoophandgreep

De ronde handgreep is een geweldige oplossing voor binnendeuren en een alternatief voor de klassieke handgreephouders. Hij is extreem comfortabel, ligt goed in de hand en heeft een ongelooflijk mooi en aantrekkelijk design.

 

Met slot

Afsluitbare handgrepen zijn ideaal voor degenen die de deur op slot moeten doen zodat andere mensen de kamer niet kunnen betreden. Meestal worden deze modellen gebruikt voor badkamer-, toilet- of slaapkamerdeuren. Het mechanisme is vergelijkbaar met dat van de hefboommodellen.

Ben je op zoek naar een handgreep die geschikt is voor keukens, baden, kasten en meubels? Dan is een mooie optie de deurgreep 192 mm met strakke, casual lijnen die een moeiteloze, harmonische sfeer in je hedendaagse of tijdelijke ruimte brengt. Bekijk gerust ons uitgebreid assortiment!