Even Relaxen
Image default
Buitenshuis

Veel doen in een kleine tuin!

Het is fijn dat er veel mensen van de tuin kunnen genieten. Dat is alleen soms moeilijker, als de tuin aan de kleine kant is. Dan is het belangrijk dat je de tuin dus optimaal benut. Daar zijn namelijk wel dingen in te regelen. Wil jij ook jouw kleine tuin, optimaal benutten? Lees dan verder.

Rechthoekige trampoline

Veel kinderen willen graag een trampoline in de tuin. Wat alleen een nadeel is van een ronde trampoline, is dat het qua ruimte niet altijd zo efficiënt is. Dat los je nu op met een rechthoekige trampoline. Met een rechthoekige trampoline gebruik je alle ruimte om te springen. Het is bovendien extra veilig, als je gebruik maakt van een rechthoekige trampoline met daaromheen een veiligheidsnet.

Combineren van ruimte en opruimen

Er zijn ook steeds meer zaken die je kunt combineren. Waar moet je dan bijvoorbeeld aan denken? Denk daarbij aan bankjes waaronder je spullen kunt opslaan. Dat is superhandig. Wat verder handig is, is om goed op te ruimen. Opruimen is een toverwoord.  Hoe minder rommel, hoe meer ruimte. Cliché, maar waar.

Een schuifdeur als poort

Als jij een schuifdeur als poort hebt, dan scheelt dat alweer ruimte als de poort naar binnen toe, opendraait. Zo verlies je geen ruimte. Het is ook goed mogelijk om zo’n poort te beveiligen, dus dat hoeft ook geen reden te zijn om het niet te doen.

Moestuin en bloemen

Houdt de ene persoon van bloemen en de ander van groente en fruit verbouwen? Zoek dan ook naar wat groente en fruit die er vrij fleurig uitziet. Het is ook leuk om, als je eigenlijk geen plek hebt voor groen, tegen de schutting aan stokrozen zaait. Stokrozen gedijen namelijk juist goed zo. Het mooie is dat ze mooi groot worden, dus veel groen en bloemen. En dat terwijl je niet echt grond verbruikt.

Plaats een spiegel

Het is een oude en veelgebruikte methode om meer gevoel van ruimte te krijgen. Een spiegel, of een kaptafel met spiegel. Wat jij wil. Met een spiegel op de juiste plek in jouw tuin, heb je al snel het gevoel dat de tuin bijna twee keer zo groot is. Dat alleen al geeft een fijn gevoel. Als je de spiegel helemaal goed neerzet, zie je die prachtige stokrozen misschien ook nog wel dubbel.

https://www.trampoline.nl/nl/trampolines/rechthoekige-trampolines