Even Relaxen
Image default
Buitenshuis

Struiken

Struiken zien de meeste mensen dagelijks buiten voor hun deuren. Je ziet ze overal op school, speeltuinen, pretparken, parkeerplaatsen noem het maar op. Het brengt wel iets toe qua kleur en dat de omgeving denkt aan het milieu en het goed onderhoudt, maar zijn struiken er alleen maar voor versiering of hebben ze andere doelen?

Fruitstruiken

Struiken kunnen ook allerlei soorten fruit produceren, alleen niet ieder struik produceert hetzelfde fuit soort. Van bepaalde struiken kun je bessen krijgen, bramen, druiven, frambozen, kiwi’s, patio en vijgen. Denk ook bijvoorbeeld aan een sierappelboom. Het ligt ook aan wat voor soort bramen of druiven de struiken produceren, want dat kan ook verschillend zijn. Zo heb je de Japanse wijnbes, kiwibes, zomer framboos, herfstframboos en nog zoveel meer. Als je een fruitstruik aanschaft wordt er natuurlijk uitgelegd hoe je een struik het beste kan onderhouden, maar wat heel belangrijk is bij een fruitstruik is dat je het goed moet afdekken zodat er geen vogels bij kunnen om je fruit op te kunnen eten.

Fruit oogsten

Ieder fruitsoort heeft een ander manier waarop die behandeld moet worden wil het fruit groeien en goed rijpen. Dit geldt niet alleen voor het onderhouden van de plant, maar ook voor het oogsten. Een aardbei pluk je met het kroontje eraf, terwijl als je een framboos plukt krijg je het kroontje niet mee. Veel bessen worden geplukt met een tros eraan, maar sommige bessen worden per stuk geplukt. Dit ligt aan de soort fruit en hoe je het oogst en onderhoudt. Lees meer op onlineplantenshop.nl

Struiken voor in de tuin

Struiken passen echt iets toe aan een tuin of een wandelpad. Ook al wordt het niet echt gezien als een zeldzame plantensoort kleedt het wel mooi aan, want stel je voor als je op een stoep loopt met daarnaast een struik en die was er niet meer, dan zou het er toch leeg uitzien? Je ziet ook bij mensen die een mega grote tuin bezitten ze ook veel struiken hebben tegen de schutting aan en naast de wandelpaden. Eigenlijk is het dus best chic.

 

https://onlineplantenshop.nl/product/malus-red-sentinel/