Even Relaxen
Image default
Themaparken

De leukste uitjes tijdens de vakantie

Het vermaken van de kinderen tijdens de vakantie kan soms voor ouders een enorme uitdaging zijn. Helemaal wanneer de kinderen nog wat jonger zijn en dus ook gedurende de vakantie alle aandacht nodig hebben. Gelukkig zijn er allerlei leuke uitjes te bedenken, waarmee je de kinderen prima kunt vermaken. Dus ontbreekt het je aan inspiratie, dan hebben wij een aantal te gekke tips.

Plan op tijd

Wanneer de kinderen vakantie hebben, staan natuurlijk al ver van tevoren vast. Via Schoolvakantie-kalender.nl kun je gemakkelijk en snel direct zien wanneer de vakantie begint en tot wanneer deze duurt. Dat geeft je als ouders de mogelijkheid om vroegtijdig te beginnen met het plannen van één of meerdere uitjes. Niet alleen voor jezelf ontzettend prettig, maar ook voor de kinderen. Omdat ze dan precies weten waar ze aan toe zijn, is de kans vrij groot dat ze de dagen voorafgaand een stuk rustiger zijn, omdat ze precies weten wat ze te wachten staat. Omdat er natuurlijk ontzettend veel leuke uitjes zijn, hebben we een selectie gemaakt van de uitjes waarvan wij denken dat deze het leukste zijn.

Dagje naar het pretpark

Ga je een dag met het gezin naar een pretpark, dan zijn er verschillende zaken om goed rekening mee te houden. Omdat het natuurlijk allereerst goed is te kijken naar welk pretpark je toe gaat, is het belangrijk rekening te houden met de leeftijd en lengte van de kinderen. Onder een bepaalde lengte mogen ze natuurlijk nog niet overal in. Ook is de reistijd vaak een punt van aandacht. Wanneer jullie eerste 2,5 uur moeten rijden, dan kan dit voor jonge kinderen een hele beproeving zijn. Om je goed voor te bereiden, hebben we een aantal tips:

 • Plan je route: Bekijk de kaart van het pretpark en bepaal welke attracties je wilt bezoeken. Bedenk welke attracties je eerst wilt doen als het druk is, zodat je daar geen tijd verspilt.

 • Koop je tickets van tevoren: Als je je tickets van tevoren koopt, kun je vaak besparen op de entreekosten en kun je vaak gebruik maken van fastpass-lijnen voor sommige attracties.

 • Zorg voor voldoende geld: Controleer van tevoren hoeveel geld je nodig hebt voor entree, eten en drinken, souvenirs, enz.

 • Draag comfortabele kleding en schoenen: Het is belangrijk om comfortabele kleding en schoenen te dragen, omdat je veel zult lopen en in attracties zult zitten.

 • Neem water mee: Het is belangrijk om genoeg water te drinken om uitgedroogd te blijven.

 • Zorg voor bewaakte bagage: Als je waardevolle spullen meeneemt zoals een camera of een telefoon, zorg er dan voor dat je die veilig bewaart of in een bewaakte bagageruimte kunt opbergen.

 • Breng zonnebrandcrème mee: Als het mooi weer is, is het belangrijk om zonnebrandcrème mee te nemen om verbranding te voorkomen.

 • Plan een rustpauze: Plan tijdens de dag een rustpauze om te zitten en te rusten, zodat je energie kunt opdoen voor de rest van de dag.

 • Maak foto’s: Vergeet niet om foto’s te maken van de attracties, de sfeer en de mensen om je heen, zodat je die later kunt terugkijken en delen met vrienden en familie.

Naar het bos

Het bos is bij uitstek geschikt om je uren te kunnen vermaken. Niet alleen wanneer je kinderen hebt, maar ook wanneer je alleen of met je partner gaat. Zo kun je gaan wandelen, maar zijn er nog veel mee te gekke dingen die je kunt doen. Daarbij komt ook dat het je niets kost. Hoe fijn is dat? Om je wat extra inspiratie te geven, hebben we een lijstje gemaakt met dingen die jij kunt doen in het bos:

 • Beweging: Een wandeling in het bos is een geweldige manier om in beweging te blijven en te genieten van de buitenlucht.

 • Stressvermindering: Studies hebben aangetoond dat een wandeling in de natuur kan helpen om stress te verminderen en de geest te kalmeren.

 • Verbetering van de luchtkwaliteit: Bosbodems helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren door het absorberen van kooldioxide en het uitbrengen van zuurstof.

 • Verbetering van de gezondheid: Een wandeling in het bos kan bijdragen aan verbetering van de gezondheid, zoals vermindering van bloeddruk, vermindering van risico op hart-en vaatziekten en het verminderen van kans op een depressie.

 • Verbinding met de natuur: Een wandeling in het bos kan helpen om een betere verbinding te krijgen met de natuur, waardoor je je meer ontspannen en geaard voelt.

 • Educatie: Een wandeling in het bos kan ook een leerzame ervaring zijn, waarbij je kunt leren over de verschillende planten en dieren die je tegenkomt.

 • Fotografie: Het bos biedt ook mooie fotografische mogelijkheden, zoals landschappen, wilde dieren, paddestoelen, enz.