Even Relaxen
Image default
Auto

Dynamische fastback-silhouet

Met de nieuwe 408 demonstreert PEUGEOT zijn creativiteit door een nieuw fastback-silhouet aan te bieden aan de bovenkant van het C-segment. De PEUGEOT 408 is verrassend, doordat hij anders is; deze PEUGEOT uit een nieuw tijdperk biedt een katachtige pose en een unieke verschijning. De excellente engineering is gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, terwijl de zintuigen worden geprikkeld door de nieuwste, op rijplezier en intuïtief gebruik gerichte technologie.

De PEUGEOT 408 valt in de eerste plaats op door zijn dynamische fastback-silhouet en zijn onmiskenbare stijl, maar ook doordat hij afwijkt van de geijkte vorm. De lijnen van de carrosserie zijn scherp, de grille heeft dezelfde kleur als het koetswerk en is beeldbepalend voor de voorzijde, samen met het nieuwe PEUGEOT-embleem waarop de leeuwenkop prijkt. De omgekeerde uitsnede van de achterbumper is een verrassend detail en zorgt voor een krachtige look. Met de kenmerkende hoektand-vormige lichtsignatuur aan de voorzijde en klauwachtige LED-achterlichten past de 408 perfect in de PEUGEOT-familie.

Het motorenaanbod voor de PEUGEOT 408 omvat twee Plug-in Hybrid versies met 180 en 225 pk, alsmede een versie met 130 pk benzinemotor. Alle drie de motoren zijn standaard gekoppeld aan een 8-traps EAT8 automatische transmissie. Een geheel elektrische versie zal enkele maanden later volgen.

Efficiëntie was een belangrijk aandachtspunt voor de ontwerpers van de PEUGEOT 408. De combinatie van alle resultaten op het gebied van aerodynamica, gewichtsbesparing (gewicht vanaf 1.396 kilo) en schone motoren betekent dat de 408 nu een laag gemiddeld brandstofverbruik (waarden volgen na homologatie) bereikt voor de hybrides en voor de 130 pk benzineversie.

De nieuwe PEUGEOT 408 verschijnt begin 2023 op de markt. Hij wordt in eerste instantie voor de Europese markt gebouwd in Frankrijk, in Mulhouse. Kort daarna wordt de productie in Chengdu in China opgestart voor de lokale markt.

Met de 408 completeert PEUGEOT zijn aanbod in het zeer strategische C-segment, oftewel de compacte middenklasse. Sinds enkele jaren heeft PEUGEOT in dit segment een leidende rol dankzij het succes van de 3008 en 5008 SUV’s en drie generaties van 308 Berline en 308 SW, waarvan de jongste generatie onlangs werd gelanceerd. De PEUGEOT 408 is gepositioneerd aan de bovenkant van het C-segment.

De nieuwe 408 voldoet aan alle waarden en normen van een doelgroep die maximaal oog heeft voor vernieuwing: dynamisch en optimaal ‘connected’ wil deze groep bijdragen aan de energietransitie, zonder te hoeven inleveren op rijplezier. Ze zoeken naar vernieuwing, en hechten waarde aan creativiteit en durf.

De nieuwe PEUGEOT 408 is bedoeld voor mensen met een vaak actieve levensstijl, met of zonder kinderen, die hun auto voor persoonlijke en zakelijke doeleinden gebruiken. Sommigen willen binnen het C-segment een stap vooruit zetten en een grotere, ruimere auto kopen. Anderen willen een meer origineel en innovatief silhouet dan een compacte SUV, die zij beschouwen als te gewoon of teveel gezinsgericht. En anderen hechten waarde aan de gestalte van een grote auto. Ze zoeken allemaal naar een zeer moderne vervoersbeleving, of dat nu is voor dagelijks gebruik of voor lange, comfortabele en ontspannen reizen in gezelschap.

Private Lease

Ook de nieuwste Peugeot’s worden steeds populairder in de private lease. Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

Populaire Private Lease Merken

Private lease is inmiddels beschikbaar voor bijna alle automerken. Enkele van de meest populaire merken om te leasen zijn:

Voordeel

Het voordeel van private lease zit voor de meeste mensen in het gemak. Alles wordt voor je geregeld. Geen gedoe bij het kopen of verkopen van de auto. Aan het eind van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. En elke maand hetzelfde bedrag betalen zonder verrassingen. Inclusief de kosten voor de verzekering, belastingen en onderhoud.

Ook bij elektrische auto’s is het van belang om in een private lease vergelijker de prijzen en voorwaarden goed te vergelijken. Hiermee zijn honderden euro’s per jaar te besparen. De prijsversschillen tussen de aanbieders worden snel groter als er wordt gekozen voor een kortere looptijd en meer kilometers per jaar. Maak de prijsvergelijking daarom altijd op basis van de looptijd en het aantal kilometers dat je bij jou past en laat je niet afleiden door lage prijzen in advertenties die worden gebruikt als een lokeend.

De verkoop van elektrische auto’s is fors gestegen in de eerste helft van dit jaar. Het aantal nieuw geregistreerde elektrische auto’s kwam uit op 29.531. Dat is 82,9 procent meer dan in dezelfde periode in 2021. De cijfers zijn afkomstig van RAI Vereniging, BOVAG en RDW.

De groei is volgens de drie organisaties mede te danken aan het extra budget voor de particuliere aanschafsubsidie in 2022 en de introductie van steeds meer betaalbare elektrische personenauto’s. Ze pleiten ervoor om de stimuleringsmaatregelen voor elektrisch rijden ook na 2025 te verlengen.

Hypotheek

Ben je naast de zoektocht naar een auto ook nog op huizenjacht? Dan is het heel belangrijk om te weten dat een private leasecontract invloed heeft op je maximale hypotheek. Je contract wordt namelijk bij het Bureau Krediet Registratie geregistreerd (dit geldt overigens alleen voor private lease, niet voor zakelijk leasen).