Even Relaxen
Image default
Antiek

Een overdraagbare intieme aandoening?

Het kan wel eens voorkomen dat je na het slapen met een nieuwe partner ineens klachten hebt aan je intieme delen. Als dit gebeurd is het belangrijk om gelijk aan de bel te trekken, vooral als er geen voorbehoedsmiddel is gebruikt.

Mogelijke klachten

Let er op dat het ook goed kan zijn dat je helemaal geen klachten zult ervaren. Dit betekent echter niet dat je geen aandoening hebt. Een chlamydia test kan hierbij  de oplossing zijn. Sommige mensen krijgen geen klachten of soms pas klachten geven als het al te laat is. Als iemand zonder voorbehoedsmiddel intiem is geweest, moet er altijd worden getest.

Echter zijn er mogelijk wel klachten die ervaren kunnen worden:

–          Jeuk aan intieme delen

–          Branderig gevoel na het plassen

–          Branderig gevoel aan huid (indicatie van herpes)

–          Onaangename geur

–          Veel verlies van vocht

Hoe kom je erachter?

Indien je onveilig intiem bent geweest met een nieuwe partner dan zal jij je moeten testen. Je kunt je zelf testen via soazelftester.nl of je kunt naar de gynaecoloog, huisarts of GGD gaan. Een thuistest is een volledig veilige test, echter kan je hiermee niet alles testen. Bloedtesten kunnen echter achteraf nog altijd worden afgenomen bij de huisarts.

Wat als je positief test?

Indien je positief test op een van de aandoeningen zoals chlamydia std, dan is het belangrijk dat je jouw partners waarschuwt. Als je dit niet doet zal de ziekte zich steeds verder verspreiden.

Je zult ook een recept krijgen voor een medicijn die je moet nemen, meestal een antibiotica. Afhankelijk van de aandoening uiteraard. Indien je een aandoening aan de huid hebt gekregen van je een zalf krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een akelige aandoening wilt niemand oplopen en voorkomen is zeker beter dan genezen, want in sommige gevallen valt de aandoening niet te genezen.

Zorg er daarom altijd voor dat je voorbehoedsmiddel bij je hebt.

 

https://soazelftester.nl/gonorroe-test