Even Relaxen
Image default
Anders

Witte inbouwspots – meer dan alleen voor de keuken

De populariteit van witte inbouwspots is de laatste jaren gestaag toegenomen. En dat is geen wonder – ze bieden een strakke, moderne look die een ruimte echt kan transformeren. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat witte inbouwspots niet alleen voor de keuken zijn! In deze blog lees je waar je witte spots allemaal voor kunt gebruiken!

Wat zijn witte inbouwspots?

Witte inbouwspots zijn een type armatuur dat is ontworpen om in het plafond te installeren.  Ze hebben een kleine, ronde opening (die noemen we de “uitsparing”) waardoor ze gelijk liggen met het oppervlak van het plafond. Dit geeft ze een zeer netjes en onopvallend uiterlijk die perfect opgaat in het interieur.

 

Inbouwspots zijn er in allerlei verschillende kleuren, maar inbouwspots in wit is veruit de populairste keuze. Dat komt omdat het een frisse, moderne uitstraling heeft die de ruimte echt kan opfleuren. Bovendien passen de witte inbouwspots perfect bij een groot aantal interieurstijlen, waardoor je er lang plezier van hebt.

Hoe witte inbouwspots te gebruiken in uw huis

Er zijn eindeloze mogelijkheden om witte inbouwspots in jouw huis te gebruiken. Hier zijn slechts enkele ideeën:

 

  • In de keuken, om werkbladen te accentueren en een modernere look te creëren. Je kunt er voor kiezen om de spots in het plafond te bevestigen zodat de gehele keuken belicht wordt. Maar je kunt er ook voor kiezen om een aantal spots onder of in de keukenkastjes te monteren. Zo gebruik jij de inbouwspots als functionele verlichting.

  • In de woonkamer, om een gezellig leeshoekje te creëren of kunstwerken te accentueren. Je kunt de spots eenvoudig inbouwen in het plafond. Door ze te verbinden aan aparte groepen kun je de spots afzonderlijk van elkaar besturen, waardoor je zelf de sfeer van de ruimte bepaald.

  • In de badkamer, om wat extra licht toe te voegen. Dit kan in het plafond, maar je kunt ook spots bij de wastafel plaatsen. Hiermee kun jij op donkere ochtenden jezelf wassen en je tandenpoetsen, zonder dat de gehele badkamer verlichting aan hoeft te staan.

Extra tips voor witte inbouwspots

Als we het hebben over witte inbouwspots, gaat het voornamelijk om het armatuur. Maar je hebt meer keuze dan dat. Wat dacht je van de kleur van de lichtbron? Tegenwoordig is het mogelijk om lichtbronnen te bestellen die je kunt dimmen, maar ook van kleur kunt laten veranderen. Op die manier heb je nog meer invloed op de sfeer van de ruimte waar je de spots gaat plaatsen.