Even Relaxen
Image default
Anders

3 onmisbare tips voor een beginnende hardloper

3 onmisbare tips voor een beginnende hardloper

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om lekker buiten te gaan hardlopen. Je hoeft namelijk helemaal nergens rekening mee te houden en ook kun je helemaal zelf je eigen tempo bepalen. Niet voor niets is het dus bij uitstek geschikt om te doen wanneer je een beetje extra wilt bewegen, maar nergens aan vast wilt zitten. Toch zien we vaak dat er bij vooral beginners nog wel wat tips en adviezen nodig zijn om te voorkomen dat ze tegen vervelende blessures aanlopen. Om je een eindje de goede richting in te helpen, hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Doe er dus je voordeel mee!

 

Zorg voor een goede outfit

 

Net als bij iedere sport, kun je natuurlijk ook niet in een oude trui en versleten broek gaan hardlopen. Uiteraard kan dit wel, maar of het je prestaties ten goede komt, dat is natuurlijk een tweede. Zorg er daarom dus als eerst voor dat je outfit goed is. Dat betekent voor mannen een paar goede schoenen, broek en ook shirt en voor de vrouwen aanvullend een sportbh. Afhankelijk van wat jij fijn vindt, kun je het best een aantal verschillende varianten proberen in een fysieke winkel. Zo kun je bepalen of je uiteindelijk kiest voor een sportbh met beugel of dat je voorkeur uitgaat naar een variant zonder. 

 

Laat een schema maken

 

De juiste outfit is natuurlijk allemaal hartstikke leuk, maar wat heb je aan een goede outfit zonder dat je hier ook daadwerkelijk mee aan de slag kunt. Zomaar in het wilde weg beginnen heeft dus absoluut geen zin. Je loopt immers ook geen lingeriezaak binnen voor een sport bh grote maten, terwijl je op zoek bent naar een bescheiden cup b. Ondanks het feit dat er online allerlei verschillende schema’s zijn te vinden, doe je er goed aan om er één speciaal op maat te laten maken. Dit kost dan misschien wel iets meer geld, maar je zult merken dat het al direct z’n vruchten afwerpt. Je kunt je namelijk voorstellen, dat het hardlopen op basis van andermans lichaamsbouw en gewicht niet heel bevorderend werkt.

 

Ga samen

 

Vind je het lastig om jezelf te motiveren, dan doe je er goed aan om een maatje te vinden. Uiteraard hoeft dit niet iedere training, maar een aantal keer per week samen lopen is niet alleen een stuk gezelliger, maar zorgt er ook voor dat je veel gemotiveerder bent. We zien namelijk vaak, dat wanneer je dreigt te moeten stoppen, je vaak net dat beetje extra kunt geven omdat je niet wilt onderdoen voor de ander.