Even Relaxen
Image default
Anders

Geanimeerde misverstanden

Geanimeerde misverstanden

Animaties, je ziet ze overal. Nou ja, bijna overal. Er zijn nog steeds bedrijven die liever geen animatie inzetten. Dat is natuurlijk hun goed recht. Het probleem is alleen dat dit besluit vaak berust op één van de volgende vijf misverstanden.

Daar zit onze doelgroep niet op te wachten

Sommige bedrijven denken bij animaties aan een kinderachtige tekenfilm. Maar de moderne animatie is verre van kinderachtig. Elke marketeer weet dat emoties enorm krachtig en overtuigend zijn. Met animaties breng je elke emotie over die je maar wilt.

Saai

Sommige bedrijven gebruiken geen animatie omdat de animaties die ze kennen enorm saai zijn. Dat komt niet door het medium, maar door de animatiemaker. Een goede animatie brengt de informatie op een aansprekende manier voor het voetlicht. Met een grapje op zijn tijd kun je zelfs de saaiste informatie leuk maken.

Animatie is niet professioneel

Sommige bedrijven zijn bang dat een animatie ze minder professioneel laat overkomen. Uiteindelijk zijn we echter allemaal mensen. Zelfs de minister of de voorzitter van het Bestuur zit ’s avonds af en toe lekker door YouTube te bladeren. Laat dat nu nét zijn waar jij jouw boodschap met een animatie kunt laten zien.

Animatie is reclame

Animatie kan ingezet worden als reclame. Of als teaser. Of om mensen te vermaken. Animatie kan voor tal van doeleinden worden gebruikt. Door animatie slim in je marketingplan te integreren kun je enorm veel bereiken.

Animatie? Meer van hetzelfde

De goedkoopste animatiestudio’s waar je een bedrijfsfilm laten maken mogelijk is gebruiken een aantal standaardelementen. Daardoor zien al hun animaties er hetzelfde uit. Perfect, want dat geeft jou de kans op te vallen. Kies voor een professionele animatiestudio en jouw animatie steekt met kop en schouders boven de rest uit.

Gerelateerde artikelen

Ga voor een gezellig een dagje uit bij Pitch en Putt Strandhorst

Hoe sporten je meer rust kan bieden

Wat kun je doen tegen een verslapte huid?